luni, 28 aprilie 2014

Remember – Memoriul lui Hadrianus

9 ianuarie 2013


    Remember – Memoriul lui Hadrianus
    Hadrianus cel Înţelept cel ce făcu un zid mult mai nou decât cel chinezesc

    Pot să dorm noaptea liniştit în Villa mea de la etajul 7? Cum s-ar putea? Spânzurată cu picioarele în sus, proptită cu labele de marginea balconului, Nuţia îmi face semne cu pumnii şi cu limba
    - Iar ai uitat de mine, Slăvite Hadrianus! Te dai de Engineriu şi umbli cu nespălata de Vasilca, galoşul camionagiilor de pe toată Valea. Eu, care am fost Înalta Fufa a toată Fala şi a lui Decebal şi a lui Traian, stau acu cu curu-n sus, să mă vadă toată Dacia cum mă rog de tine, să-mi faci şi mie un Remember, aşa cum îi făcuşi lui Vasilca. Şi zi aşa, ai avut aventuri în Dacia mea, de-i zici Ţara Vasilcăi, de mine uitaşi, eu care m-am culcat pentru tine cu jumate din Imperiul Roman? Cine mai făcu aşa ceva pentru tine? Ce democraţie este aici? Te luaşi cu altele, dar de Manuscrisul lui Hadrianus uitaşi, îl lăsaşi aşa jegos cum îl luaşi de la baba aia chioară din Talcioc. Cât îţi fu uşor, l-ai transcris, când îţi fu mai greu l-ai abandonat şi te apucaşi de Vasilca, Spaima Văii. Mare noroc ai avut cu Vulpi, Vulpa şi mai ales cu V5, ei te-au scos din rahat, că altfel Luana te toca. Ştiu că te-au umplut de cosoni şi roşii şi galbeni şi albaştri, lei de le zice acum în Dacia, dar Patria, unde e Patria Nostra unde multe fufi sunt?
    Împărat nerecunoscător, pune mâna pe stilu-ţi cu clape şi până mâine dimineaţă Rememberul meu să fie pe blog. Altfel unde-ţi stă piciorul acolo-ţi va sta şi capul.
    Stăteam cu gura căscată la arătarea ce se zbânţuia la fereastră. Ea era, Nuţia, nu era nici o îndoială. Blondă, vopsită, cu bojocii şi cu curul mare. Ce pot să fac decât să-i fac pe plac?
    Traiane, Decebale, Cosoane, Zgârcă, Amare şi Amică, Vasilco, Dom Camioane, Vulpi, Vulpa, Ursa şi tu Ursico, puneţi mână de la mână, labă de la labă şi ajutaţi-mă să-i fac Rememberul lui Nuţia, cu asta nu merită să te pui. Să începem, că nu e trai.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire